Egy új nyelvet megtanulni egy új országban

A nyelvi akadályok leküzdése

A nyelvi akadályok leküzdése

Az egyik legnagyobb kihívás a menekültek arc után telepedett le Ausztráliában a nyelvi akadályok leküzdésében, mint sok olyan országokból származnak, ahol az angol nem széles körben beszélt. Wajahat Ali nőtt fel, Quetta a Pakisztánban él, Adelaide-ben. Azt mondja, Ausztrália, Plusz arról, hogy milyen fontos a tanulás, angol — különösen szleng — Ausztráliában.

Jön Ausztráliában volt egy nagy változás az Ali család. Pakisztánban, ahol ők voltak, minden Urdu nyelven. Itt, minden egyes dolog, angol nyelven íródott.

42 éves Wajahat a feleségével Saiqa, 38, volt, hogy részt vegyen az angol órákra rendszeresen javítására, a nyelvi készségek. Mentek két órát egy nap, két nap, egy hét, három évig.

"Most már tudok olvasni mindent." - mondja.



Ausztrál családi problémák

Amikor megérkeztek, Wajahat tudott egy kicsit angolul, miközben Saiqa nem tudtam egy szót sem. De a pár egy sok erőfeszítés, hogy megtanulják a nyelvet, mert úgy érzik, hogy az angol egy fontos nemzetközi nyelv, amit jó tudni.

Nem kap munkát, vagy üzleti Ausztráliában, anélkül, hogy angol. Vagy vak, süketnéma ha nem tudod, angol Ausztráliában
Wajahat, a felesége, meg a három fiatal gyermekek elmenekült Pakisztán négy évvel ezelőtt év után, hogy fenyegetve szélsőséges csoportok. Ez azért van, mert Wajahat a család tartozik a kisebbségi Síita Muszlim közösség.

Az utolsó csepp a pohárban az volt a bomba robbanás került sor, mindössze 300 méterre Wajahat házában. A robbanás megölte 130 ember. A család eladta az összes javaikat pedig megérkezett a Karácsony-Sziget négy évvel ezelőtt. Most élnek, Adelaide-ben.

Ausztrál családi problémákWajahat szerint a gyerekek nagyon boldog, mert sok barátom van az iskolában. Beszélnek angolul folyékonyan, de előfordul, hogy a szülők nehezen értik meg őket.

"Inkább angolul. Az Ausztrál akcentus, aztán elfelejtik a saját anyanyelvét" - mondja. Az Ali család anyanyelv Dari, egy perzsa beszélt nyelv Afganisztánban.

Mohammad Al-Khafaji, VEZÉRIGAZGATÓJA Üdv Ausztrália azt mondja, hogy a nyelv a legnagyobb akadály a menekültek számára.

"Nem tehetsz semmit itt [ismerete nélkül angol], még akkor is, ha a készségek," mondja.

Üdv Ausztrália fut egy Üdvözlő Központ, Adelaide-ben, amely vezeti a társalgási angol órák a jövevényeket.

Wajahat részt vett egy speciális osztály, az Üdvözlő Központ, ahol tanultál az igék, főnevek, hogyan kell a helyes mondatokat. Ő megállapítja, hogy az Ausztrál angol teljesen más.

"Itt sok a szleng, az akcentusa olyan nehéz megérteni. Azt kell, hogy mondjam: 'Sajnálom, kérem, beszéljen lassan?'" azt mondja.

Ő is tanult a kifejezés, hogy 'hozz egy tányér', mint a diákok az osztályban arra ösztönzik, hogy hozza élelmiszer megosztani.

Saiqa, másrészt megkezdődött a kezdő osztályban, de óriási előrelépést tett valaki, aki nem tudott angolul. Beköltözött a speciális osztály, két hónapon belül, mert nagyon lelkes, hogy megtanulják a nyelvet.

Ő még mindig a tanulás, meg lehet találni az olvasás kihívást jelent, időről időre, de ő gyakran elromlik hosszú szavakat, majd rájön, hogy a kiejtés, a darabokat.

A pár fut egy élelmiszer-istálló mellett Adelaide CBD azt mondják gyakorolni az angolul beszélő ügyfelek számára.

Hogyan kell gyorsan megtanulni egy idegen nyelvet


Megtanultam, hogy azt mondják: 'kér szósz?' Ha azt mondom: 'Bocs, de nem értem, mondd meg nekem, egyszerű angol." Wajahat szerint
Üdv Ausztrália Mohammad Al-Khafaji azt mondja, hogy a nyelvtanulás ülés egy társadalmi tapasztalat segít.

"Sok ember még nem ült a tanteremben, tehát meg kell újítani. Például a sakk, Uno, hogy angolt tanítani."
Hogyan kell gyorsan megtanulni egy idegen nyelvet
Azt mondja, a legjobb eredményt akkor lehet elérni, ha a társalgási órák inclusive ösztönzése.

"Van egy hatalmas váltás az emberek hozzáállását nyelv tanulás" - mondja, hozzátéve, hogy a legtöbb menekült érdekel az Ausztrál szleng.

Az Üdvözlő Központ önkéntes futnak az emberek, akik részt vesznek egy ilyen alkalom lehet gyakorolni az angol, többek között anyanyelvű.

Wajahat, aki megtalálja beszél a legnehezebb a nyelv, megállapítja a közösségi média nagyon hasznos angol tanulás, a saját ideje. A tippek angol tanulás, vagy:

1. Próbálj beszélni, nem félénk. Építsd meg a bizalmat.

2. Beszéljünk a gyerekeknek az angol.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ismerkedés az új nyelvet, köszönhetően az online tanfolyamok

Nyelvtanulás, míg otthon, az online tanulás, jó?